På svenska

På grund av coronasituationen ordnas inte Barn med på jobbet-dagen år 2021

Barnombudsmannens byrå har tillsammans med arbets- och näringsministeriet, Centralförbundet för Barnskydd och arbetsmarknadsorganisationerna koordinerat planeringen av kampanjdagen Barn med på jobbet redan sedan år 2017. Vi har år efter år blivit överraskade av att dagen blir allt mer populär. Hundratals – om inte rentav tusentals arbetsplatser – har öppnat sina dörrar för de anställdas barn.

Vi har varje år börjat planera dagen redan tidigt på våren. Den här våren står vi dock inför en situation ingen hade kunnat förvänta sig. I år kommer många barnfamiljer att uppleva arbetslöshet och permitteringar och familjerna utsätts nu för mycket hård press. Detta har lett till att vi tyvärr inte år 2021 förverkligar en Barn med på jobbet-dag eller den tillhörande kampanjen på det sätt vi hade planerat.

Vårt arbete med att främja en sammanjämkning av arbets- och familjeliv fortsätter när situationen underlättas. Ett mellanår gör det samtidigt möjligt för oss arrangörer att planera och utveckla Barn med på jobbet-dagen och även den här webbplatsen och göra dem ännu bättre än tidigare. Vi är övertygade om att nya förhållanden även kan ge upphov till nya, kreativa lösningar.

Tack för er förståelse i den här undantagssituationen!

9.8.2021

Barnombudsmannens byrå