Lapsi mukaan töihin

-päivä 24.11.

Päivän tarkoitus

Lasten on tärkeää päästä näkemään ja kokemaan, missä heille tärkeät aikuiset tekevät työtä ja mitä työn teko on. Moni lapsi ei välttämättä edes tiedä saati osaa selittää, mitä oma vanhempi tekee työkseen. Myös työpaikkojen on hyvä nähdä työntekijöiden lapsia.

Mallia Lapsi mukaan töihin -päivään on otettu vastaavista kansallisista päivistä, joita vietetään muun muassa Yhdysvalloissa ja Englannissa. Lapsiasiavaltuutetun toimisto koordinoi kampanjapäivän suunnittelua yhteistyössä työmarkkinajärjestöjen kanssa.

Lapsi mukaan töihin -päivän tarkoituksena ei ole teettää lapsella varsinaisesti työtä vaan tutustuttaa hänet vanhempansa tai muun läheisen aikuisen arkeen.

Päivän ei tarvitse olla kestoltaan pitkä, esimerkiksi aamu- tai iltapäivä riittää hyvin. Tutustumisen aikana lapsille voidaan järjestää esimerkiksi esittelytilaisuus, tutustumiskierroksia sekä työpaikan toimialaan liittyvää pientä toiminnallista ohjelmaa. Apua päivän ohjelman suunnitteluun voit etsiä täältä.

Muistathan myös jättää ajoissa päivään osallistuvan lapsen koululle koulun käytäntöjen mukaisen poissaolopyynnön työpaikkatutustumisen ajaksi.

Ilmoita oma työpaikkasi mukaan päivän viettoon ja haasta myös muut tekemään samoin!